Safety upgrade chocolade gietlijn

Safety upgrade chocolade gietlijn

Om een bestaande gietlijn voor chocolade conform de geldende machinerichtlijn aan te passen, deed Mondelez beroep op de expertise van Prohead om de risicostudie uit te voeren.

De 'couleuse' is het hart van de gietlijn vermits hier de chocolade toegevoerd wordt in een mengkom en vervolgens verdeeld worden over de gietvormen alvorens de koeltunnel in te gaan om te stollen tot chocoladerepen en -tabletten.

De vereiste maatregelen zijn op maat van de operatoren en techniekers ontworpen. Verschillende interlock beveiligde afschermingen zijn voorzien om de toegang tot elk deel te garanderen. Verder is er ook een dodemansbediening voorzien om de hydraulische aandrijving van een slede te kunnen activeren voor techniekers die zich binnen de collectieve afscherming bevinden.

Al deze nieuwe veiligheidsfuncties vereisten een nieuwe veiligheidssturing. Een nieuwe stuurkast werd voorzien met een veiligheids PLC. De vermogen afschakeling van elektriciteit, pneumatiek en hydrauliek werd tevens aangepast aan de huidige veiligheidsnormen.

Het resultaat is een state of the art veiligheidsoplossing die de gebruikers een veilige werking garandeert zonder afbreuk te doen aan een flexibele toegang tijdens het proces.

Safety upgrade chocolade gietlijn Safety upgrade chocolade gietlijn Safety upgrade chocolade gietlijn Safety upgrade chocolade gietlijn Safety upgrade chocolade gietlijn